betekenisvol leren

betekenisvol leren
de echte werkelijkheid in de school

zondag 29 januari 2012

week 23: start spel

in de afgelopen week hebben we een start gemaakt met het inrichten
van het tuincentrum.

we weten al heel veel over het tuincentrum. (de activiteit Wat Weet je Al en Wat Wil je Nog Weten)Maar er zijn ook nog wel een aantal vragen. Tijd dus om naast het inrichten van ons eigen tuincentrum, eens te gaan kijken bij een echt tuincentrum en daar onze vragen voor te leggen.( impuls 2, structureren en verdiepen)

Met de hele klas gingen we naar het tuincentrum Westerlaken. Daar werden we ontvangen door aardige werkneemsters die al onze vragen beantwoorden. We mochten overal kijken: in het magazijn, in de koelcel, bij de verschillende werkplekken. Ook lieten ze zien hoe een boeket gemaakt wordt.

Tot slot gingen we in kleine groepjes door het tuincentrum lopen. Ieder groepje ging een afdeling van het tuincentrum nader bekijken. Ze keken wat er op deze afdeling te koop is. Hoe deze afdeling zou heten, hoe je kan zien wat het kost, hoe alles is neergezet. En natuurlijk hebben we ook nog zelf wat spullen voor in ons tuincentrum gekocht. Leuke plantjes die we nu zelf moeten gaan verzorgen. Een kaart, kunnen we zelf nog meer kaarten maken die we ook kunnen verkopen in ons tuincentrum.Het bezoek aan het tuincentrum was aanleiding om weer van alles te ondernemen in ons eigen tuincentrum. Want onze spullen waren nog niet geprijsd. Dat moest gebeuren. Er waren ook geen afdelingen in ons tuincentrum. Meteen werd er een kleine verbouwing ingezet. Want alle planten moesten bij elkaar en alle bloemen en alle spullen. Zo hebben we nu 3 afdelingen in ons tuincentrum. Er zijn bordjes gemaakt die boven de afdelingen hangen zodat je precies kan zien wat daar te koop is.
(die foto komt nog)
We hebben nog een lijstje gemaakt van dingen die nog nodig zijn voor ons tuincentrum: zo werd de bon genoemd (een bon voor afrekenen en een bestelbon)  en er moet nog een werktafel komen.
Bijna tijd om het tuincentrum te openen........dan kan er gekocht en verkocht worden!

Het spelscript komt dan als volgende stap in beeld. Wat doe en zeg je als je verkoper bent.
Alle activiteiten worden ook verwerkt in tekst van de week en het leidt tot het schrijven van eigen teksten. Sommige teksten hangen we op. Andere teksten komen in onze krant, "het kontakt van de schakel". We zijn dan echte journalisten....Geen opmerkingen:

Een reactie posten