betekenisvol leren

betekenisvol leren
de echte werkelijkheid in de school

zondag 19 februari 2012

week 26: "vieren" als activiteit

Vanuit de  startactiviteiten zijn we nu al een aantal weken in fase 2 van het thema bezig. Alle activiteiten staan in het teken van ons thema en onze thema hoek.
In de themahoek wordt gekocht en verkocht volgens het spelscript; tuinmannen en -vrouwen poten bonen volgens het script van kasper de tuinman (prentenboek)


Alle kinderen zijn als verkoper in het tuincentrum aan het werk geweest. Het is tijd om dat te "vieren".
de kinderen willen het tuincentrum openen. Dat doen we met een klein "ieniemieniefeestje", waarmee we laten zien dat we blij zijn met wat we tot nu toe gedaan hebben. De "grote" afsluiting moet nog komen. Nu "vieren" we zonder ouders hoe hard we gewerkt hebben en hoe trots we zijn op ons tuincentrum. "vieren" motiveert.

2 verkopers gaan het tuincentrum versieren en mogen tijdens de viering het lint doorknippen. 2 fotografen worden "ingehuurd" om foto's van het feest te maken en er worden 2 journalisten gevraagd om later een stukje voor de krant te schrijven.
Hier volgt een fotoverslag van onze fotografen:Vol verwachting kijken de kinderen naar "het moment": het doorknippen van het lint. Applaus volgt. Het tuincentrum is hierbij officieel geopend. En omdat alle verkopers met goed gevolg de opleiding voor "verkoper in een tuincentrum" heeft gevolgd, krijgen alle verkopers een diploma! Het is feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten